Vbk toppsign 1170x300 0926

Super Saturday – basketfest på Hovet!

Publicerad 2023-12-27 12:57
Cupfinalerna – Svenska Cupen "Super Saturday" – den 20 januari på Hovet i Stockholm kommer bli en basketfest. Båda cupfinalerna spelas samma dag, och förutom det kommer det även att vara många roliga evenemang runt matcherna – en riktig basketlördag har vi att se fram emot!

Vad är Svenska cupen?
De 16 främsta lagen, dvs från SBL och serien under – baserat på tabellplacering säsongen innan på dam- respektive herrsidan – deltar i Svenska Cupen, och rankas därefter.

Det gör att lagen från lägre divisioner får testa på nästa nivå och såklart har chansen att gå hela vägen och lyfta Svenska Cupen-bucklan. I år har det varit Malbas på damsidan som tog sig hela vägen till kvartsfinal bland SBL lag.

Cupen är också en bra uppladdning inför säsongen samt även ger lite mer chansen att få spela helt avgörande slutspelsmatcher redan under serielunket.

Fullsmäckat med landslagsspelare
Det är några av de absoluta topplagen i SBL Dam och herr vi kommer få se i Stockholm på Hovet. Luleå och Södertälje har varit dominanta de senaste åren i SBL Dam, de möttes senast i våras i SBL-finalen. Luleå är regerande cupmästare och Svenska mästarinnor. Södertälje är revanschsugna och dessutom just nu obesegrade och serieledare. Lagen kan stoltsera med halva landslaget i sina trupper. Cupfinalen kan vara en tidig bild av SBL:s final senare i vår.

Skräll och jakt på repeat även på herrsidan
Nässjö skrällde lite när de slog ut Jämtland och BC Luleå på vägen till Hovet. De ställs mot stjärnspäckade och trefaldiga Svenska Mästarna Norrköping Dolphins som jagar sin andra raka cuptitel.

Rising stars
Dunktävlingen kan bli en riktig höjdare. Juryn bestående av Silvana Imam, Så mycket bättre aktuella Mapei, Paul Rey, De Vet Du och Nik Rajacic har valt ut några riktigt spännande, lovande, högflygande talanger till Nocco Dunk contest.

Recruiteds dunktävling i somras, Samuel Obenjo nu i RIG Mark, men med AIK som moderklubb och William Allen, nu i KFUM Karlskoga. Samtliga kommer ni kunna se smakprov på i våra sociala medier framåt. Vi har en till dunkare att ta ut, har ni inte skickat in ert bidrag än? Gör det!

Shooting for the stars
Trepoängstävlingen ser också spännande ut och vi har försökt bygga lite på Svenska cupen-idéen med en deltagare från olika nivåer i seriesystemet.

På damsidan är Helin Agnig från Visby Ladies, Vilma Eklund från Alvik Basket och Emily Ridderström från Central redan klara. Fler kommer presenteras inom kort.

På herrsidan kommer Eddie Hedqvist, Rig Mark (Fryshuset moderklubb), AIK-profilen Erkan Inan, Bobo från Hammarby, Lukas Gyllensten från Åkersberga och "17 treor i en match" Wilmer Christensen från Blackeberg basket tillsammans med en ännu ej presenterad skytt ska göra om upp vem som blir Wilson Shooting Champ.

Md vbk widgets 450x450 spela
Md image0

Våra sponsorer

Här var det tomt...

Vill du bli en av våra sponsorer och sätta din logga här eller sponsra nya matchkläder till något av lagen och få din logga där, ta kontakt!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub