Vbk toppsign 1170x300 0926

Vår värdegrund

Vallentuna Basket har höga mål, riktigt höga mål!

Vårt mål är att våra spelare ska utvecklas som personer och växa upp till föredömen med sunda värderingar. Vi strävar efter att få den resan att sträcka sig långt utanför basketplanen.

För att lyckas med detta krävs långsiktighet. Vi vill att våra spelare ska vara aktiva med basket i någon form så länge som möjligt. Då får våra medlemmar möjlighet att utveckla sina fysiska, sociala och mentala förmågor.

Fysiska förmågor utvecklar vi genom basketträning som präglas av glädje och kämpaglöd. Sociala förmågor utvecklar vi genom att fokusera på lagkänsla, där spelare, ledare och föräldrar bidrar. Mentala förmågor utvecklar vi genom träning med fokus på en hög grad av mental närvaro.

Att utveckla dessa förmågor kräver tålamod. Därför siktar vi på utveckling och inte resultat. Vi uppmuntrar och berömmer ansträngningen, inte resultatet av den, både vid träningar och matcher.

För att vi ska lyckas med detta är ett bra förhållningssätt till varandra i klubben avgörande, därför gäller följande i Vallentuna Basket:

  • Vi ger alla medlemmar i föreningen samma möjligheter att delta och utvecklas oberoende av kön, etnisk, social eller kulturell bakgrund.
  • Vi strävar efter att vara positiva och konstruktiva när vi talar om, eller till, andra människor.
  • Vi ser oss som representanter för Vallentuna Basket i sammanhang där vår verksamhet omnämns.
  • Ledare i Vallentuna Basket ser, lyssnar på och pratar med spelarna.
  • Ledare i Vallentuna Basket anser att det är viktigare att spelarna gör sitt bästa och lär sig nya saker än att vinna till varje pris.
  • Ledare i Vallentuna basket bryr sig om alla i laget. Ledarens mål är att alla spelare ska fortsätta med basket i någon form.
  • Föräldrar är positivt inställda till barnens idrottande och bidrar till en positiv upplevelse av basketen.
  • Föräldrar överlåter till coacherna att leda laget.
  • Föräldrar är förebilder för barnen i kontakten med coacher, andra föräldrar, spelare, domare och övriga funktionärer.

Delar du vår filosofi är du välkommen till Vallentuna Basket!

Vallentuna Basket – vi når högre tillsammans!

Md vbk widgets 450x450 spela
Md image0

Våra sponsorer

Här var det tomt...

Vill du bli en av våra sponsorer och sätta din logga här eller sponsra nya matchkläder till något av lagen och få din logga där, ta kontakt!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub