P07-08
Vbk toppsign 1170x300 0926

Vallentuna gruppvinnare i USM Omgång 1

Publicerad 2022-10-27 12:00
200893 1
STOLT. Coachen Benny Lund var supernöjd med laginsatsen 07:orna gjorde under tva dagar i Gävle. Foto: Roffe Andersson
Vallentuna Baskets P07-lag inledde ungdoms-SM som om de aldrig gjort annat än att spela gruppspel och vann samtliga sina tre matcher med klara siffror.

Länk till artikeln i Vallentuna Nya

– Superbra, verkligen superbra, var den spontana kommentaren coachen Benny Lund fick fram några minuter efter att Vallentunalaget fullbordat helgen i Gävle med segersiffrorna 72-65 mot KFUM Sundsvall Basket.

Matchen mot Sundsvall var den siffermässigt jämnaste. VBBK inledde gruppspelet med att besegra hemmalaget KFUM Gävle Basket med 82-56 och fortsatte ett dygn senare med 76-54 mot Basketklubben Gladan från Luleå.

I de inledande matcherna visade Jan Danovskij och Sebastian Selkirk vilka pålitliga poänggörare de är och då sparade ändå Danovskij sin hetaste poängmatch till duellen om gruppsegern. Han hade gjort 32 och 20 poäng i första två matcherna och avslutade med hela 33 poäng mot KFUM Sundsvall.

HET. Jan Danovski (nr 15) var riktigt stark offensivt och snittade 28 poäng i de tre matcherna. Foto: Roffe Andersson


"Laginsats"
Det blev alltså tre vinster av tre möjliga och gruppseger, med Sundsvall som tabelltvåa.

– Alla höjde sig och ska vara stolta. I mina ögon gör vi tre fina laginsatser. Ingen bråkar eller skäller utan alla kämpar och peppar. Verkligen roligt att se killarna ta sig an uppgiften, säger Benny Lund.

När alla matcher var avgjorda korades gruppspelet främste spelare och det blev Vallentunas Sebastian Selkirk.

– Bra val, säger Benny Lund och vidhåller att samtliga killar var avgörande för insatsen.

Med gruppsegern är Vallentunagänget vidare till nästa omgång och får dessutom ett något gynsammare utgångsläge vid lottningen om en dryg vecka. VBBK är rankat som Nivå 2-lag och ställs i nästa gruppspel mot lag från Nivå 1. Som gruppsegrare ska dock Benny Lunds manskap slippa de allra bästa Nivå 1-lagen. Men att det blir tufft oavsett är Benny Lund säker på.

– Oj, det finns många bra ungdomsklubbar i landet och vi är lilla Vallentuna. Vi ska vara jättestolta över vad vi presterat hittills och så får vi se vad som väntar i andra omgången.

Andra omgången av gruppspelet avgörs 2–4 december. Var och mot vilka Vallentunas 15-åringar spelar avgörs i lottning i slutet av nästa vecka.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se

Jonny Andersson
Md vbk widgets 450x450 spela
Md image0

Våra sponsorer

Här var det tomt...

Vill du bli en av våra sponsorer och sätta din logga här eller sponsra nya matchkläder till något av lagen och få din logga där, ta kontakt!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub