Vbk toppsign 1170x300 0926

Eskilstuna Basket Cup 6-8 maj

Publicerad 2022-05-09 18:14
Whatsapp image 2022 05 09 at 17.52.29
Så har vi då äntligen varit iväg på vår första övernattningscup med delar av laget. Att åka till Eskilstuna Basket Cup planerades första gång redan under våren 2020, men då pandemin slog till så ställdes den in både 2020 och 2021. Men nu så kom vi då äntligen iväg den 6-8 Maj.

I vår grupp mötte vi lagen, Hammarby Basket City, Eskilstuna Basket och KFUM Gävle Basket. Matcherna spelades på 2x12 minuter, vilket blev en ny upplevelse.

Första matchen hade vi redan på fredagen då vi mötte Eskilstuna i Årbyskolan. Vi spelade lite trevande men stabilt och tog ledningen redan från början som vi sedan höll och matchen slutade med vinst 35-29. Skönt att inleda turneringen med en vinst.

Sedan åkte vi alla lättade till vårt boende för helgen, Slagstaskolan, och fick låna Klass 4C's klassrum.

Benny passade, senare på kvällen, på att bjuda alla på middag på Chop chop som var väldigt uppskattat.

Fredagskvällen spenderade sedan killarna med att träffa andra lag som bodde på skolan och det startades dunktävling mot ett gäng 06:or på skolans basketplan. Killarna bekantade sig också med flickor 07 från Söderköping.

På lördagen skulle vi inte spela vår första match förrän på eftermiddagen och vi bestämdes oss för att åka och kolla på 07-tjejerna från Söderköping när de mötte Östersund på Skiftingehus. En match som de vann.

Efter lunchen på skolan gav vi oss iväg för matchen mot KFUM Gävle. Nu märkte man att matchen på fredagen igen gjort killarna varma i kläderna och vi vann den matchen med 49-12. Hammarby Basket fanns på plats för att rekognisera

Efter dusch och middag, var det dags för en ny match och den här gången mot Hammarby Basket City. samma lag som vi mött i serien under den matchen vi inte hade en domare och bara spelade en träningsmatch. Det här blev en fantastiskt rolig match, där båda lagen spelade väldigt bra, det mesta satt och det var en jämn match, som vi ändå hade övertaget om och tillslut vann med 37-28.

Vi blev med 3 vunna matcher gruppens vinnare och skulle på söndagen möte Västerås i Kvartsfinalen.

Matchen mot Västerås började trevande för vår del samtidigt som Västerås satte det mesta och hade ett antal 3:or i början och drog ifrån lite. Med 2 minuter i första perioden gick brandalarmet och vi fick utrymma hallen, men fick också möjligheten att tänka om vår strategi. Detta gjorde att vi kunde ta igen gapet och mot slutet av sista perioden stod det lika. Hallen hade ingen resultattavla eller tidtagning så det var lite utamanande på många sätt. Tyvärr, lyckades vi inte i slutminutrarna och Västerås vinner matchen med 2 poäng 43-41. Känslorna blev starka hos många spelare efter den förlusten, men vi lämnar ändå Eskilstuna med goda miner och som vinnare. I vår första cup slutar vi i kvartsfinal, som gruppvinnare.