P07-08
Vbk toppsign 1170x300 0926

Basketkillar har vunnit 16 raka seriematcher

Publicerad 2022-10-06 09:00
200841 1
NÖJDA. Sebastian Selkirk och Marlon Jerring hade inga problem att spexa efter 78–44 mot Norrtälje. Foto: Roffe Andersson
Den 1 oktober spelade lag röd säsongens första hemmamatch i Tellushallen. Matchen spelades mot Norrtälje Basket. På plats fanns också lokaltidningen Vallentuna Nya. Deras artikel kan ni läsa här.

Länk till artikeln i Vallentuna Nya

Vallentuna Basket har ett spännande lag i pojkar födda 2007 och efter segern mot Norrtälje i lördags hoppades Marlon Jerring, skönt kaxigt, att Vallentuna Nya är på plats när de spelar SM-final senare denna säsong.

Säsongen 2021–22 gick Vallentuna Baskets 07:or obesegrade genom seriespelet. Laget vann 13 av 13 matcher. Årets inledning följer mönstret, laget har tre segrar efter tre omgångar av division 2 och matchsiffrorna är övertygande: 84–52 mot Östersund och 73–17 mot Västerås följdes i lördags upp med 78–44 mot Norrtälje.

Mot Norrtälje skulle det bli jämnt. Av killarna i Vallentunas startfemma spelade Leo Jonsson nonstop, medan lagledningen i övrigt gick runt på många spelare. Leo var stark under båda korgarna, främst den egna och imponerade med ett par riktigt snygga skottblock när Norrtäljespelare attackerade korgen.

– Jag tror att vi är på för lätt nivå, vi klarar av att spela mot division 1-lag, säger Leo Jonsson som blivit van vid att matchas tufft och trivs med det.

Med 3.42 kvar fick han till slut pausa, då hade han dragit på sig sin fjärde foul och coacherna Benny Lund och Erik Hall ville inte se honom utfoulad. Så dags var matchen i hamn.

Stressad start
Men det började trevande. Möjligen påverkade av att det var höstens första hemmamatch spelade Vallentunalaget onödigt stressigt. Killarna gav sig sällan tid att hitta bra skottlägen utan sköt hårt trängda eller sprang rakt in i ett staket av Norrtäljekillar.

Vändpunkten kom i slutskedet av andra perioden när gästerna för första gången tagit ledningen och gått i från. I underläge 22–27 gjorde hemmalaget nio raka poäng, bland annat en trea signerad Sebastian Selkirk och gick till halvtidsvila med 31–27.

Vändningen var början på definitiva rycket. Bollen gled fortsättningsvis i en strid ström ner genom Norrtäljes försvarskorg och poängavståndet växte till 58–34 inför de sista tio minuterna. En sekvens som fick publiken att jubla extra var när Tage Schultzén finurligt stal bollen på mittplan, sprintade sig loss och avslutade med en tjusig layup.

KONTRING. Vallentunas U16-killar bjöd på det mesta. Bland annat spelvändningar, här signerad Tage Schultzén. Foto: Roffe Andersson


Cupseger i Uppsala
Liksom Leo Jonsson tycker Sebastian Selkirk att laget spelar på fel nivå. Han hänvisar till att Vallentuna under försäsongen vann Uppsala Basket Cup och då slog division 1-laget Haga Haninge i finalen med 37–36. I semi slog man för övrigt ut Täby.

– Våra matcher brukar se ut så här. Jag är väldigt nöjd, säger Selkirk som nådde upp i 17 poäng, de flesta under matchens andra halva.

16 raka vinster i seriespel, cupseger i Uppsala och dessutom har laget förhoppningar inför U16-SM som för deras del inleds med gruppspel i Gävle 21-23 oktober.

– Överlever vi första omgången av SM blir det intressant. Det är klart att det finns många bra lag i landet, säkert tio bara i Stockholm som vi får svårt mot. Men vi har ett bra gäng som utvecklas, det blir spännande att se hur mycket, säger Benny Lund.

På grund av pandemin är den påbörjade säsongen U16-lagets blott tredje i seriespel, men Marlon "Baloo" Jerrings inställning känns mer ungdomligt intressant än coach Lunds försiktighet. Så vi bockar av 5-7 maj 2023 i kalendern. Då avgörs Final Four i Uppsala.

Men redan på söndag är det derby mot Täby som också inlett med tre vinster.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se

Jonny Andersson
Md vbk widgets 450x450 spela
Md image0

Våra sponsorer

Här var det tomt...

Vill du bli en av våra sponsorer och sätta din logga här eller sponsra nya matchkläder till något av lagen och få din logga där, ta kontakt!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub