P07-08
Vbk toppsign 1170x300 0926

2022 USM Omgång 2 i Lund, 2-4 december

Publicerad 2022-12-05 18:09
Huddle
Den 2-4 december spelar vi (P07) USM Omgång 2 i Lund. Vi möter Eos, Nässjö och Örebro.

Kl 15:00 på fredagen samlas killarna, Benny och Michaela på flygplatsen för avfärd till Lund och Omgång 2 i USM. I vår grupp ska vi möte IK Eos, Nässjö och Örebro, ingen av lagen har vi mött tidigare. Örebro har vi i vår serie, men vi har ännu inte spelat mot de.

Vår första match är planerad mot Eos kl 20:15, en tid som inte är optimal, då vi knappt hinner ner.. men vid 20:00 kommer killarna till hallen, för en kort uppvärmning, utan middag men laddade. Det blir en tuff match som mot slutet rinner iväg när energin börjar ta slut. Men en match vi känner hade kunnat gå bättre om förutsättningarna hade varit på vår sida. Vi var ivarjefall väldigt stilliga i våra nya tröjor! :-) Leo blev vald till matchens lirare.

Vi tar oss till hotellet för att inta en sen middag, som blir Pizza på rummen levererad av Hanna.

På lördagen känner vi oss starka och vi spelar mot Nässjö på eftermiddagen. Vi tog snabbt ledningen och höll den hela matchen. Vi vann med 84-78. Sebastian blev vald till matchens lirare.

En bit in i matchen förlorade vi tyvärr Arvid, som vid en suverän block landade hårt och gjorde illa både knä och fotled. I Lund finns det alltid en läkare i närheten och vi träffade Torbjörn som ringde sina kollegor och skickade oss till Lunds sjukhus för röntgen. I ett inledande skede lät det som att det skulle bli snabbt avklarat, men tyvärr blev vi sittande på sjukhuset till 01:00.. sen fick vi åka tillbaka till hotellet med ett svullet knä och en remiss till Danderyd.

På söndagen var det dags för möte med Örebro. Det blev en tidig morgon, med packning, utcheckning och promenad till hallen.

Killarna gjorde en fantastisk insats och vi vann övertygande med 24 poäng. Ett poängavstånd som vi i princip höll hela matchen igenom.

Med 2 vinster och 1 förlust slutar vi som grupptvå. Ett fantastiskt resultat för både klubben och laget. Nu har vi startat en ny väg för klubben då detta var första gången vi fanns med bland de deltagande lagen. Vi har presenterat både oss och klubben för Sveriges basket.

Hemfärden till Stockholm gjordes med tåg från Lund Central!

Nu fortsätter vi med fokus på säsongens seriespel, där vi nu ligger på andra plats och på lördag möter vi Hammarby som än så länge håller första platsen. Vi har ännu inte förlorat en match i seriespelet, och planerar verkligen inte att göra det nu heller...

Hanna Selkirk
Md leo
Leo, Matchens lirare i matchen mot Eos
Md vbk widgets 450x450 spela
Md image0

Våra sponsorer

Här var det tomt...

Vill du bli en av våra sponsorer och sätta din logga här eller sponsra nya matchkläder till något av lagen och få din logga där, ta kontakt!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub